Jump to content

Photo

Sunuculararası Takım Turnuvası.

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Marjinal

Marjinal

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 79 posts
  • Takim:Unstoppable Fury
  • Oyun Dünyasi:TR6
  • Karakter:AKIN

Yayınlanma tarihi 21 Mayıs 2021 - 12:11 ÖS

Daha önce açılan konulara göz attım ve böyle bir öneri göremedim.

Başlıktan da anladığınız üzere önerim, sunuculararası olacak şekilde yeni bir takım turnuvası sistemi getirerek stabilleşen oyunda rekabeti daha da arttırmak. Tabii ki bu önerim geliştirilmeye açıktır, yani sizlerin de yorumlarda belirteceğiniz görüşleriniz çok önemli.

Şimdi aklımdaki turnuva sistemini sizlere açıklayayım:

-Bu sunuculararası turnuva, sadece Türkiye sunucularına özgüdür.

-Turnuva ayda bir kez gerçekleşmekle birlikte her ayın 20sinde başlayacaktır.

-Her sunucuda, ŞÖHRET SIRALAMASINDAKİ İLK 5 takım turnuvaya katılabilme hakkına sahip olacaktır.

-Takım sekmesinde ayın 15inde takım liderlerinde gözükecek olan "Turnuvaya Katıl" butonu olacaktır ve turnuvaya kayıtın 5 gün içinde tamamlanması gerekecektir.

-Turnuvaya katılım 10 takım donutu ile olacaktır.

-Turnuva ödülleri ; Birinciye 1 haftalık, görevlerden kazanılan altın ve deneyimlere %50 güçlendirme; ikinciye yine 1 haftalık görevlerden kazanılan altın ve deneyimlere %25 güçlendirme ve üçüncüye 1 haftalık görevlerden kazanılan altın ve deneyimlere %10 güçlendirme. Dereceye girememiş olan diğer takımların da her bir üyesi mücadelelerinden dolayı 5 yetenek puanı alacaklar. (Tabii bu ödüller benim ön gördüğüm ödüllerdir ve yorumunuza/önerinize açıktır.)

Turnuva Nasıl Olacak?

- Şu an Türkiyede 10 sunucu olduğunu da düşünürsek maksimum 50 katılımcı (takım) olacaktır. Beşerli beşerli toplamda 10 grup olacak; herhangi bir takım, kendi sunucusundaki bir takım ile grup aşamasında eşleşemeyecektir.

- Gruptaki her takım birbiriyle 1 KEZ oynayacak, ilk 2 takım doğrudan bir sonraki aşamaya yükselecektir. Üçüncü olan takım ise, rastgele diğer bir grubun üçüncüsü ile oynayacak ve kazanırsa bir üst tura yükselecek (tabii üçüncülerin savaşında kendi sunucusundan takım denk gelme ihtimali var).

- Üst tura yükselen toplamda 25 takım olacak ve bu takımlar da rastgele birbirleriyle eşleşecek (bir takım bu turda bay geçecek) Böyle elemeli şekilde çeyrek finale 12 takım kalacak, daha sonra yarı finale6, daha sonra finale 3 takım kalacak ve bu üç takım her biri birbiriyle 2 kez oynayacak şekilde final grubunda olacaklar. Final grubundaki sıralamaya göre şampiyon, 2. ve 3. belirlenecektir. Eğer tüm maçlar oynandıktan sonra galibiyet/mağlubiyet sayıları eşit olan takımlar kendi arasında tie-break yani eşitlik bozma mücadelesi oynarlar ve sıralama belirlenir.

Hatta şöyle bir şey de düşünüyorum: Turnuva katılımcılarının belli olduğu gün, her oyuncunun 5 donut vererek turnuva ilk üçünü tahmin etme imkanı olması ve eğer sıralamayı ( yani ilk 3 takımın sıralamasını) doğru bilirse 2 haftalık %50 yetenek destekleyici kazanacak. Tabii her oyuncu 1 tahmin hakkına sahip olacak.

Savaşlar eş zamanlı olacaktır yani herhangi bir şikeye ortam verilmeyecektir. Ayrıca takımların savaşları, savaşa katılan katılmayan herkesten izlenebilir olacaktır. Savaşlar başladığında herkese bildirim gelecektir.

Umarım güzel bir öneri olmuştur. Yorumlarınız ve değerli görüşleriniz benim için çok önemli. Geliştirilebilir yönleri elbette vardır. Okuduğunuz için teşekkürler...

Edited by Marjinal, 21 Mayıs 2021 - 12:17 ÖS.

• İbrahimPaşa, Kirigaya Kazuto, KaLipso and 4 others like this

Sahtelerin düştü maskesi

Sahnelerin bende sahibi

(smug) Only TR6

Taklitlerimden sakınınız.

#2 Lucifer Morningstar

Lucifer Morningstar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 288 posts
  • LocationİSTANBUL
  • Takim:ETERNAL
  • Oyun Dünyasi:TR12

Yayınlanma tarihi 21 Mayıs 2021 - 02:54 ÖS

Öneriniz için teşekkürler.
  • Kirigaya Kazuto and Marjinal like this

#3 İbrahimPaşa

İbrahimPaşa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 441 posts
  • Oyun Dünyasi:TR8
  • Karakter:IbrahimPasa

Yayınlanma tarihi 22 Mayıs 2021 - 04:39 ÖS

Her sunucudan takım değil de belli kriterleri karşılamış takımların turnuvaya katılması biraz daha mantıklı geliyor bana.Öneriniz gerçekten güzel,bazı eksiklikler var ama doldurulabilir düzeyde.

• çatalak and Marjinal like this
Posted Image

TR8 : IbrahimPasa

#4 Marjinal

Marjinal

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 79 posts

Yayınlanma tarihi 23 Mayıs 2021 - 09:02 ÖÖ

Her sunucudan takım değil de belli kriterleri karşılamış takımların turnuvaya katılması biraz daha mantıklı geliyor bana.Öneriniz gerçekten güzel,bazı eksiklikler var ama doldurulabilir düzeyde.

Evet bu da mümkün, katılımcı takım sayısı falan değişkenlik gösterebilir elbette. Yeter ki oyunun çekiciliğini arttıracak, ayda bir kez olduğu için de insanların iple çekeceği bir turnuva olsun. Turnuva formatı da değişkenlik gösterebilir benimkisi sadece bir öneriydi. Kesinlikle geliştirilebilir hatta daha güzel daha rekabetçi formatlar bulunabilir. Özellikle turnuva daha başlamadan oyuncuların sıralamayı tahmin etme hakkı olması ve karşılığında ödül kazanması falan kesinlikle oyuna renk katar. 

Önerimin beğenilmesinden dolayı ayrıca da mutlu olduğumu belirtmek isterim.  (grin)

Edited by Marjinal, 23 Mayıs 2021 - 09:04 ÖÖ.

• İbrahimPaşa and zezzez like this

Sahtelerin düştü maskesi

Sahnelerin bende sahibi

(smug) Only TR6

#5 Power In The Shadows

Power In The Shadows

Newbie

• Members
  • Pip
  • 7 posts
  • LocationMalatya

Yayınlanma tarihi 27 Mart 2023 - 07:21 ÖÖ

Evet, bildiğiniz gibi oyunda haftalık turnuvalar oluyor ve sıralamaya girerek belli başlı ödüller kazanabiliyorsunuz. Lakin deneyim turnuvasında 100-11 arasında hiçbir fark yok. İnsanlar aktifliğine (kastığı deneyime) ve oyun bilgisine (güç düşük tutma, özel görev taktiği vb.) göre 3 5 sıra bile olsa daha önde oluyorlar fakat 80 90 sıra boyunca ödülde bir değişim olmuyor. Her 5-10 sırada bir daha fazla ödüllendirilirse oyuncular, oyun içi rekabet ve katılım, aktiflik daha fazla olacaktır diye düşünüyorum. 

Şuan oyunda sadece bir tane sunucular arası turnuva var ve o da PvP Turnuvası. Ve diğer sunuculardaki oyuncular direkt bir etkileşim halinde değiller. Yani uzaktan yarışıyorlar ve aşırı bir eğlencesi olduğunu düşünmüyorum ve daha etkileşim halinde sunucular arası turnuvalar olması gerektiğini düşünüyorum.

Sunucular arası 
Takım Turnuvası olması gerektiğini düşünüyorum. Bir lig sistemi oluşturulacak ve aylık olarak yapılacak bu turnuva. Her sunucu için ön elemeler olacak ve ön elemeleri geçen takımlar lige girmeye hak kazanacaktır. Ön elemelerin zorluğu sunucunun açılış tarihi, sunucunun aktifliği ve güç durumu baz alınarak belirlenmelidir. Belli sayıda takım (2, en fazla 3) ligden seçilecektir ve aynı/yakın tarihte kurulmuş diğer sunucular ile en büyük ligde eşleşecektir. Bu nokta güç farkının oluşmasını engellemek için şarttır. Onun dışında TR1 ve TR6 yı benzer görüyorum aktiflik ve güç olarak dolayısıyla T1 T2 T3 diye sunucuların seviyelendirilebileceğini düşünüyorum. Peki bu yeni turnuva için ödüllendirme nasıl olmalıdır?

Takım Prestiji diye bir özellik eklenecek. Takım Şöhreti gibi, SunuculaArası Takım Turnuvası'nda başarı gösteren takımlar Takım Prestiji puanı kazanacaktır.

Takım Lideri ve Akıl Hocaları bu prestiji harcayarak:
- +7 motivasyon birimi destekleyicisi ve %20lik diğer destekleyicilere alternatif 3. ve en gelişmiş olan destekleyicileri alabilecek.
-  Mevcut kupalarının özelliklerini belli bir 
Takım Prestiji karşılığında 1 aylığına geliştirebilecek (Motivasyon +5ten atıyorum +7ye, Enerji +20den atıyorum +25 +30a).

-  Sadece Takım Prestiji ile alınabilecek özel Takım Logoları, Semboller vs.

Takım Turnuvası'nda normal bir takım savaşından farklı olarak farklı oyunlarda olmalı.  Sezgisi/Beyni/Dayanıklılığı/Gücü çok yüksek bir bot olmalı ve takım lideri karşısına 3 tane oyuncu seçebilmeli. Dayanıklılığı yüksek botu en hızlı öldüren takım en çok puanı alır gibisinden. 3 oyuncudan en iyi performans gösteren takımın skoru olarak kaydedilebilir yada ortalaması alınabilir. Gücü ve beyni çok yüksek bir bota karşı en çok dayanacağını düşündüğü kişiyi takım lideri ve akıl hocaları seçer. Her temel özellik için olmalıdır bu ve birine seçilen oyuncu diğerine seçilememelidir. Tanklamaya yönelik pet özellikleri, Direkt hasara yönelik pet özellikleri gelecektir ve oyunda oyuncunun gidebileceği yollar artacaktır diye umuyorum.

Bu tarz bir özellik çok büyük bir güncellemeyi gerektirir ve çok mümkün durmuyor. Sadece çok keyifli olabileceğini düşündüm ve yazmak istedim. 

İyi forumlar

• ☆ HeroZiro ☆, Yavuz16 and Murat_4510 like this

#6 Marjinal

Marjinal

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 79 posts

Yayınlanma tarihi 27 Mart 2023 - 07:53 ÖÖ

İyice paragözleşen oyunun donutlu takım destekleyicisini beleşe almamızı sağlayacağını hiç sanmıyorum. Ama oyuna sunucular arası takım turnuvası şart. Ben de bu konuda öneri sunmuştum hatta. Prestij puanıyla takım logosu vb. olayı çok iyi olur. Turnuvayı kazanan takımın sunucusuna da, belli bir bonus puan verilebilir bir aylık (örneğim %10 xp artışı). Oynadığım başka oyunlarda sunucular arası savaşı kazanan kişinin sunucusuna da bonus veriliyordu. Böyle bir şey güzel olacaktır.

• Yavuz16, Murat_4510 and Power In The Shadows like this

Sahtelerin düştü maskesi

Sahnelerin bende sahibi

(smug) Only TR6

#7 Murat_4510

Murat_4510

Advanced Member

• Moderators
  • 222 posts
  • LocationManisa / Balıkesir
  • Takim:NeverMind
  • Oyun Dünyasi:TR1
  • Karakter:Murat

Yayınlanma tarihi 27 Mart 2023 - 09:56 ÖÖ

Sunucular arası takım turnuvası gelirse çok iyi olur. Onun gelmesini bende çok istiyorum. Güzel planlarım var eğer sunucular arası takım turnuvası gelirse ve düşündüğüm gibi de gelirse çok ama çok müq olur. Zaten illa ki düşündüğüm gibi gelcek gelmesi de lazım. Ayrıca sunucular arası takım turnuvasında galip gelen takımlara birbirinden güzel ödüller verilmesi de hoşuma gitti. :) Umarım gelir ama gelmesi cidden dediğiniz gibi çok zor.
  • Power In The Shadows likes this

#8 Power In The Shadows

Power In The Shadows

Newbie

• Members
  • Pip
  • 7 posts
  • LocationMalatya

Yayınlanma tarihi 27 Mart 2023 - 05:13 ÖS

İyice paragözleşen oyunun donutlu takım destekleyicisini beleşe almamızı sağlayacağını hiç sanmıyorum. Ama oyuna sunucular arası takım turnuvası şart. Ben de bu konuda öneri sunmuştum hatta. Prestij puanıyla takım logosu vb. olayı çok iyi olur. Turnuvayı kazanan takımın sunucusuna da, belli bir bonus puan verilebilir bir aylık (örneğim %10 xp artışı). Oynadığım başka oyunlarda sunucular arası savaşı kazanan kişinin sunucusuna da bonus veriliyordu. Böyle bir şey güzel olacaktır.

Yeniyim forumda görmemiştim postunuzu kusura bakmayın. Dediğiniz gibi takım oyuncularına exp/deneyim takviyesi verilebileceği gibi bireysel ödüllendirme de yapılabilir. Sığınak kuponu benzeri bir sistem düşünüyorum. Kuponu kullanarak zeronit ve süper yapıştırıcı fulleyebilir, bir inşaatı hemen bitirebilir veya bir yapıya direkt seviye atlatabiliriz diye düşünüyorum.

Edited by Power In The Shadows, 27 Mart 2023 - 05:20 ÖS.

#9 GREMORY

GREMORY

Advanced Member

• Moderators
  • 436 posts
  • LocationSaturn
  • Oyun Dünyasi:TR1

Yayınlanma tarihi 27 Mart 2023 - 08:18 ÖS

Konular birleştirilmiştir. Buradan devam edebilirsiniz.

Ayrıca konu açmadan önce sağ üst köşedeki arama çubuğunu kullanmaya özen gösterelim.
  • Zerovision and Power In The Shadows like this

o5fjvkf.gif

#10 Marjinal

Marjinal

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 79 posts

Yayınlanma tarihi 29 Mart 2023 - 10:18 ÖÖ

Yeniyim forumda görmemiştim postunuzu kusura bakmayın. Dediğiniz gibi takım oyuncularına exp/deneyim takviyesi verilebileceği gibi bireysel ödüllendirme de yapılabilir. Sığınak kuponu benzeri bir sistem düşünüyorum. Kuponu kullanarak zeronit ve süper yapıştırıcı fulleyebilir, bir inşaatı hemen bitirebilir veya bir yapıya direkt seviye atlatabiliriz diye düşünüyorum.

Bahsettiğim güçlendirme kazanan takıma değil, kazanan takımın olduğu sunucudaki bütün oyunculara gelecek. :)

Sahtelerin düştü maskesi

Sahnelerin bende sahibi

(smug) Only TR6

0 kişi bu konuyu görüntülüyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli üye