Daha önce açılan konulara göz attım ve böyle bir öneri göremedim.
Başlıktan da anladığınız üzere önerim, sunuculararası olacak şekilde yeni bir takım turnuvası sistemi getirerek stabilleşen oyunda rekabeti daha da arttırmak. Tabii ki bu önerim geliştirilmeye açıktır, yani sizlerin de yorumlarda belirteceğiniz görüşleriniz çok önemli.
Şimdi aklımdaki turnuva sistemini sizlere açıklayayım:
-Bu sunuculararası turnuva, sadece Türkiye sunucularına özgüdür.
-Turnuva ayda bir kez gerçekleşmekle birlikte her ayın 20sinde başlayacaktır.
-Her sunucuda, ŞÖHRET SIRALAMASINDAKİ İLK 5 takım turnuvaya katılabilme hakkına sahip olacaktır.
-Takım sekmesinde ayın 15inde takım liderlerinde gözükecek olan "Turnuvaya Katıl" butonu olacaktır ve turnuvaya kayıtın 5 gün içinde tamamlanması gerekecektir.
-Turnuvaya katılım 10 takım donutu ile olacaktır.
-Turnuva ödülleri ; Birinciye 1 haftalık, görevlerden kazanılan altın ve deneyimlere %50 güçlendirme; ikinciye yine 1 haftalık görevlerden kazanılan altın ve deneyimlere %25 güçlendirme ve üçüncüye 1 haftalık görevlerden kazanılan altın ve deneyimlere %10 güçlendirme. Dereceye girememiş olan diğer takımların da her bir üyesi mücadelelerinden dolayı 5 yetenek puanı alacaklar. (Tabii bu ödüller benim ön gördüğüm ödüllerdir ve yorumunuza/önerinize açıktır.)
Turnuva Nasıl Olacak?
- Şu an Türkiyede 10 sunucu olduğunu da düşünürsek maksimum 50 katılımcı (takım) olacaktır. Beşerli beşerli toplamda 10 grup olacak; herhangi bir takım, kendi sunucusundaki bir takım ile grup aşamasında eşleşemeyecektir.
- Gruptaki her takım birbiriyle 1 KEZ oynayacak, ilk 2 takım doğrudan bir sonraki aşamaya yükselecektir. Üçüncü olan takım ise, rastgele diğer bir grubun üçüncüsü ile oynayacak ve kazanırsa bir üst tura yükselecek (tabii üçüncülerin savaşında kendi sunucusundan takım denk gelme ihtimali var).
- Üst tura yükselen toplamda 25 takım olacak ve bu takımlar da rastgele birbirleriyle eşleşecek (bir takım bu turda bay geçecek) Böyle elemeli şekilde çeyrek finale 12 takım kalacak, daha sonra yarı finale6, daha sonra finale 3 takım kalacak ve bu üç takım her biri birbiriyle 2 kez oynayacak şekilde final grubunda olacaklar. Final grubundaki sıralamaya göre şampiyon, 2. ve 3. belirlenecektir. Eğer tüm maçlar oynandıktan sonra galibiyet/mağlubiyet sayıları eşit olan takımlar kendi arasında tie-break yani eşitlik bozma mücadelesi oynarlar ve sıralama belirlenir.
Hatta şöyle bir şey de düşünüyorum: Turnuva katılımcılarının belli olduğu gün, her oyuncunun 5 donut vererek turnuva ilk üçünü tahmin etme imkanı olması ve eğer sıralamayı ( yani ilk 3 takımın sıralamasını) doğru bilirse 2 haftalık %50 yetenek destekleyici kazanacak. Tabii her oyuncu 1 tahmin hakkına sahip olacak.
Savaşlar eş zamanlı olacaktır yani herhangi bir şikeye ortam verilmeyecektir. Ayrıca takımların savaşları, savaşa katılan katılmayan herkesten izlenebilir olacaktır. Savaşlar başladığında herkese bildirim gelecektir.
Umarım güzel bir öneri olmuştur. Yorumlarınız ve değerli görüşleriniz benim için çok önemli. Geliştirilebilir yönleri elbette vardır. Okuduğunuz için teşekkürler...
Edited by Marjinal, 21 Mayıs 2021 - 12:17 ÖS.